Q & A

Q: Saammeko kuvat digitaalisina tiedostoina vai paperitulosteina?

A: Kuvapaketit myydään digitiedostoina ja kuvien resoluutio on 300ppi. Asiakas voi siis teettää kuvista rajattomasti valokuvatuotteita yksityiseen käyttöön. Tarjoamme myös korkealaatuisia valokuvatuotteita, albumeita, canvastauluja jne.

 

Q: Milloin ja miten kuvaus maksetaan?

A: Kuvausmaksu maksetaan kun kuvauksesta on sovittu ja asiakas on täyttänyt kuvauksen varauslomakkeen – kuvausmaksu vahvistaa varaamasi ajan. Kuvapaketin ja mahdollisten extratuotteiden maksu tapahtuu pari viikkoa kuvauksen jälkeen. Laskutus hoidetaan sähköpostitse.

 

Q: Milloin kuvausaika kannattaa varata?

A: Kuvausaikoja on rajallisesti ja ne varataan nopeasti. Vastasyntyneen kuvaus kannattaa varata jo useampi kuukausi ennen laskettua aikaa.

 

Q: Haluan varata ajan vastasyntyneen kuvaukseen. Mille päivälle aika varataan, kun en tiedä milloin vauva tarkalleen syntyy?

A: Vastasyntyneen kuvaus sovitaan alustavasti lasketun ajan tienoille ja vauvan synnyttyä sovitaan tarkempi aika. Kuvaus sujuu parhaiten kun vauva on 7-12 päivän ikäinen – vastasyntyneet kuvataan kuitenkin aina alle 2 viikon ikäisenä.

 

Q: Meillä ei ole tarvetta vastasyntyneen kuvaukselle, mutta haluaisin tulla odotusajan kuvaukseen tai tuoda lapseni 1-vuotis kuvaukseen. Onnistuuko tämä?

A: Koska olen tällä hetkellä keskittynyt ainoastaan vastasyntyneen kuvaukseen, en ota varauksia muihin kuvauksiin.

 

Q: Mitä asiakkaan tulisi harkita valokuvaajaa valittaessa?

A: Mielestäni tärkeintä on valita kuvaaja jonka kuvaustyyli ja työ miellyttää asiakasta eniten. Valokuvaajaa valittaessa on hyvä tutustua kuvaajan galleriaan ja aiempaan työhön – näin asiakas saa hyvän kuvan siitä millaisia kuvia on odotettavissa. LSP suosii maanläheisiä, luonnollisia ja pehmeitä sävyjä ja mausteena voidaan käyttää jonkin verran rekvisiittaa, kuten koreja, hattuja, suloisia pöksyjä, kapaloita tai hiuskoristeita. Kuitenkin niin että kuvan päähuomio on vauvassa.

 

Q: Missä studio sijaitsee?

A: Studioni sijaitsee Helsingin Kampissa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Tarkat osoitetiedot ja reittiohjeet ilmoitetaan tervetulosivustolla.

 

Q: Tehdäänkö kuvauksia Helsingin ulkopuolella?

A: Kaikki vastasyntyneen kuvaukset tapahtuvat Helsingissä studiossani.

 

Q: Mikä on tervetulosivusto?

A: Kun asiakas on maksanut kuvausmaksun, hän saa sähköpostitse linkin kattavaan infopakettiin koskien tulevaa kuvausta. Tervetulosivusto sisältää paljon tietoa tulevasta kuvauksesta, vauvakorttimalliston, studio infon, pukeutumisvinkkejä kuvaukseen jne.

 

Q: Voiko yhden kuvauksen aikana ottaa sekä studio-, että miljöökuvia?

A: Vastasyntyneet kuvataan aina sisällä studion lämmössä.

 

Q: Voiko vauvan kuvauksen yhteydessä ottaa muutaman kuvan myös koko perheestä?

A: Totta kai! Muutama otos sisaruksista (vauvan kanssa) tai koko perheestä voidaan ottaa, mutta aika ei valitettavasti riitä muiden sisarusten omiin kuviin.

 

Q: Voimmeko tuoda myös lemmikkimme mukaan kuvaukseen?

A: Studioon ei valitettavasti voi tuoda lemmikkejä allergia ja hygienia syistä.

 

Q: Saako asiakas kuviin tekijänoikeudet?

A: Valokuvaaja säilyttää tekijänoikeudet, mutta asiakas saa ostamiinsa kuviin käyttöoikeuden: oikeus teettää kuvista valokuvatuotteita yksityiseen käyttöön. Asiakas ei saa antaa tai myydä kuvia kolmannelle osapuolelle markkinointia, myyntiä tai julkaisua varten.

 

Q: Saako asiakas julkaista kuvia Internetissä?

A: Korkearesoluutioisten kuvien lisäksi asiakas saa itselleen myös Internettiin soveltuvat kuvatiedostot (res 72ppi), jotka on varustettu LSP logolla. Ainoastaan LSP logolla varustettuja kuvia saa julkaista. Julkaisu on sallittu vain yksityisissä, ei-kaupallisissa tarkoituksissa esimerkiksi henkilökohtaisessa blogissa tai Facebook -sivustossa. Ilman logoa oleviin kuviin ei ole julkaisulupaa ellei valokuvaajan kanssa kirjallisesti toisin sovita. Asiakas saa käyttää jotakin valitsemistaan kuvista paikallisen sanomalehden Syntyneet -palstalla, mutta myös tuolloin valokuvaajan nimi on ilmoitettava kuvan yhteydessä. Kiitos että kunnioitatte valokuvaajan tekijänoikeuksia!