Q & A

Q: Milloin kuvausaika kannattaa varata?
A: Kalenterini on yleensä täyteen buukattu pari kuukautta eteenpäin. Välttyäkseen pettymykseltä, vastasyntyneen kuvaus kannattaa varata jo odotusaikana, useampi kuukausi ennen laskettua aikaa. Viime hetken aikoja on hyvin harvoin tarjolla, mutta mikäli löysit minut vasta nyt niin kannattaa silti kokeilla ja laittaa viestiä. Kalenterini elää hieman vauvojen syntymätahdin mukaan ja joskus saatan pystyä ottamaan varauksen lyhyelläkin varoitusajalla. Tämän varaan ei kuitenkaan kannata laskea, sillä useimmiten seuraavaat vapaat ajat menevät tosiaan parin kuukauden päähän.

Q: Haluan varata ajan vastasyntyneen kuvaukseen. Mille päivälle aika varataan, kun en tiedä milloin vauva tarkalleen syntyy?
A: Merkkaan varauksen yhteydessä lasketun ajan kalenteriini, mutta tarkka kuvauspäivä sovitaan vasta sitten kun vauva on syntynyt, eli ei hätää vaikka vauva ei ihan lasketun ajan mukaisesti synnykään. Kuvaus sujuu yleensä parhaiten kun vauva on 5-18 päivän ikäinen – kuvaan vastasyntyneet kuitenkin aina alle 3 viikon ikäisenä. Mikäli vauva on syntynyt ennenaikaisena, kuvaus toteutetaan yleensä kun raskaus olisi ollut täysiaikainen eli rv 37+ ja kun sekä vauvan että äidin vointi sen sallii.

Q: Meillä ei ole tarvetta vastasyntyneen kuvaukselle, mutta haluaisin tulla odotusajan kuvaukseen tai tuoda lapseni 1-vuotis kuvaukseen. Onnistuuko tämä?
A: Tarjoan kaikille vauvakuvauksen varanneille asiakkailleni mahdollisuuden myös odotusajankuvaukseen. Kiireisen kalenterin vuoksi, en valitettavasti pysty tarjoamaan tätä kuvausta tällä hetkellä  laajemmin. Järjestän muutaman kerran vuodessa suositut minikuvauspäivät vanhemmille vauvoille ja taaperoille (noin 6kk-2v ikäiset) ja näihin ovat kaikki lämpimästi tervetulleita – niin vanhat kuin uudetkin asiakkaat! Ilmoitan näistä Facebook ja Instagram sivustoillani, joten mikäli et vielä seuraa niin kannattaa käydä klikkaamassa seuraa painiketta, ettei kuvausinfot mene ohi.

Q: Milloin ja miten kuvaus maksetaan?
A: Kuvausmaksu maksetaan kun kuvauksesta tehdään varaus ja olet täyttänyt kuvauksen varauslomakkeen – kuvausmaksu vahvistaa teille paikan kalenterissani. Kuvapaketin ja mahdollisten extratuotteiden maksu tapahtuu pari viikkoa kuvauksen jälkeen. Laskutus hoidetaan sähköpostitse.

Q: Saammeko kuvat digitaalisina tiedostoina vai paperitulosteina?
A: Kuvapaketit sisältävät kuvat digitiedostoina ja kuvien resoluutio on 300ppi. Asiakas voi siis teettää kuvista rajattomasti valokuvatuotteita yksityiseen käyttöön. Minulta löytyy myös uniikki valikoima kuvaustyyliini sopivia korkealaatuisia valokuvatuotteita, kuten Fine Art printtejä, albumeita, puutauluja, kuvabokseja jne. Näistä on mallit nähtävillä studiolla.

Q: Toimitetaanko kuvat vain värillisinä versioina?
A: Olen mustavalkoisten kuvien suuri fani ja rakastan sitä tunnelmaa, mikä mustavalkokuvissa on. Harkitsen jo kuvaushetkellä tarkkaan, mitä haluan kuvata mustavalkoisena ja käsittelen juuri nuo kyseiset kuvat ainoastaan mustavalkoisena, niissä olevan kontrastin tai fiiliksen vuoksi. Galleriassanne suurin osa tulee olemaan värillisiä kuvia, mutta jonkin verran myös mustavalkokuvia. Koska mustavalkoisuus ei toimi kaikissa kuvissa niin hyvin kuin se toimii värinä (ja toisinpäin), niin kuvia ei toimiteta sekä mustavalkoisena, että värillisenä, vaan ne kuvataan, editoidaan ja toimitetaan joko tai. Näin saatte kuviinne juuri sen oikean fiiliksen mikä kullekin kuvalle kuuluu.

Q: Missä studio sijaitsee?
A: Kotoisa studioni sijaitsee Lapinlahdenkadulla Helsingin Kampissa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Yleensä studion läheisyydestä löytyy aamupäivisin katuparkkitilaa.

Q: Teetkö kuvauksia Helsingin ulkopuolella?
A: Kaikki vastasyntyneen kuvaukset tapahtuvat Helsingissä studiossani.

Q: Voiko yhden kuvauksen aikana ottaa sekä studio-, että miljöökuvia?
A: Kuvaan vastasyntyneet aina sisällä studion lämmössä.

Q: Voiko vauvan kuvauksen yhteydessä ottaa muutaman kuvan myös koko perheestä?
A: Ehdottomasti! Kohti Pilviä tai Onnellinen Kettu -kuvapaketin ollessa kyseessä voimme kuvata vauvaa myös sisarusten ja koko perheen kanssa, mutta aika ei valitettavasti riitä muiden sisarusten omiin kuviin. Pikku Tipunen -kuvapaketti keskittyy vain vauvan omiin kuviin.

Q: Voimmeko tuoda myös lemmikkimme mukaan kuvaukseen?
A: Niin ihania kuin nuo karvaiset perheenjäsenet ovatkin, niin vauvakuvausstudioon ei valitettavasti voi tuoda lemmikkejä allergia- ja hygienia syistä.

Q: Mitä minun tulisi harkita valokuvaajaa valittaessa?
A: Mielestäni tärkeintä on valita kuvaaja, jonka kuvaustyyli ja työn laatu miellyttää sinua eniten. Valokuvaajaa valittaessa on hyvä tutustua kuvaajan galleriaan ja viimeisimpiin töihin – näin saat hyvän kuvan siitä millaisia kuvia on odotettavissa. Kuvaustyylini on ajaton ja viimeistelty, mausteena ripaus vintagea ja boho henkeä. Suosin maanläheisiä, murrettuja, kauniin pehmeitä sävyjä ja käytän studiolleni huolella valittua rekvisiittaa kohtuudella. Kuvan päähuomio on vauvassa ja siinä tunteessa. Voit lukea tarinani vauvojen parissa täältä.